Sposób przygotowania:
Tradycyjna babka marmurkowa
1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać jajka, miksować. Wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia na przemian z mlekiem, delikatnie wmieszać szpatułką. 2. Ciasto podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać aromat, wymieszać, do drugiej kakao i rozpuszczoną czekoladę, również wymieszać.3. Formę keksówkę o wymiarach 29x11cm. Wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na spód wylać masę jasną, a na nią masę ciemną. Widelcem zrobić fleksy, tak aby masy się ze sobą troszkę zmieszały. Piec w 160st.C około 70-80 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Smacznego!
Nina W.
akrobatka2
Bardzo dziękuje za komentarz :)
Tak, temperatura pokojowa odgrywa ważną rolę, gdy nie chcemy mieć zakalca. Pozdrawiam :D