kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Babka marmurkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Babka marmurkowa też można na wielkanocny :)Smacznego

Babka marmurkowa

Składniki:

Babka marmurkowa

 

  • mąka 30 dag
  • cukier puder 20 dag
  • margaryna 20 dag
  • jajka 4 szt
  • mleko 3/4 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy 1,5 łyżeczki
  • kakao 3 łyżki
  • polewa czekoladowa dowolna

Sposób przygotowania:

Babka marmurkowa
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia do pieczenia i dzielimy na 2 równe części. Do jednej dodajemy kakao. Margarynę ucieramy, dodać cukier i żółtka, następnie cukier waniliowy oraz mleko. Mieszamy i łączymy z ubitą pianą. Ciasto dzielimy na pół. Jedną część mieszamy z mąką i kakao, drugą tylko z mąką. Formę wykładamy połową ciemnego ciasta. Na nie wykładamy jasne ciasto i przykrywamy ciemnym. Pieczemy ok.60 minut w temp.180 C. Polewamy polewą.

Tagi:

jajko jajka