ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Tradycyjne leczo 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne, domowe leczo, szybko zastąpi nudne ziemniaki i kotleta

Tradycyjne leczo 3

Składniki:

Tradycyjne leczo 3

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjne leczo 3
Cebulę obieramy i kroimy w paski. Paprykę myjemy, wydrążamy z pestek. Następnie kroimy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Podobnie robimy z kiełbasą. Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy, jak resztę warzyw. Powstałą z warzyw wodę zagęszczamy przecierem pomidorowym, żeby całość nabrała czerwonego koloru. Dodajemy sól i pieprz według uznania. Jeśli leczo będzie w miarę gęste, możemy siadać do stołu.