Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Tradycyjne roladki z mięsa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Niezbędne do niedzielnego śląskiego obiadku, z dodatkiem sosu, klusek i modrej kapusty

Tradycyjne roladki z mięsa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tradycyjne roladki z mięsa

 

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjne roladki z mięsa
Mięso pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry, zbić tłuczkiem na cienkie płaty. Każdy płat mięsa oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdą porcję mięsa kłaść trochę posiekanej cebuli, pokrojonego w kostkę boczku i ogórka. Zwijać ciasno w rulon, obwiązać bawełnianą nitką, obtoczyć w mące i smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Po upieczeniu zdjąć nitkę, mięso włożyć do rondla, podlać bulionem i dusić do miękkości. Następnie dodać śmietanę, przyprawić do smaku. Podawać z sosem.
Tradycyjne roladki z mięsa
Etap 1
Tradycyjne roladki z mięsa
Etap 2