Sposób przygotowania:
Tradycyjny gulasz z wątroby wołowej
► Na powierzchni wątroby wołowej znajduje się film (cienka błonka), którą w trakcie przygotowania powinno się koniecznie usunąć, wraz z żyłami. Następnie do miski z wysokimi bokami wlać mleko i rozłożyć w nim wątrobę na około 30 minut.
► Na patelni na gorącym tłuszczu podsmażyć cebulę na jasnobrązowo. Następnie dodać osączoną, osuszoną po wyjęciu z mleka wątrobę i dalej smażyć, aż będzie szara. Później poprószyć mąką, wlać bulion i gotować przez kolejne 5 minut, doprawić przecierem pomidorowym, papryką, sokiem z cytryny, majerankiem, solą i udoskonalić śmietaną.
► Na patelni na gorącym tłuszczu podsmażyć cebulę na jasnobrązowo. Następnie dodać osączoną, osuszoną po wyjęciu z mleka wątrobę i dalej smażyć, aż będzie szara. Później poprószyć mąką, wlać bulion i gotować przez kolejne 5 minut, doprawić przecierem pomidorowym, papryką, sokiem z cytryny, majerankiem, solą i udoskonalić śmietaną.
![Tradycyjny gulasz z wątroby wołowej Tradycyjny gulasz z wątroby wołowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tradycyjny-gulasz-z-watroby-wolowej-563786.jpg)
![Tradycyjny gulasz z wątroby wołowej Tradycyjny gulasz z wątroby wołowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tradycyjny-gulasz-z-watroby-wolowej-563787.jpg)
![Tradycyjny gulasz z wątroby wołowej Tradycyjny gulasz z wątroby wołowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tradycyjny-gulasz-z-watroby-wolowej-563788.jpg)