Sposób przygotowania:
Tradycyjny gulasz z wątroby wołowej
► Na powierzchni wątroby wołowej znajduje się film (cienka błonka), którą w trakcie przygotowania powinno się koniecznie usunąć, wraz z żyłami. Następnie do miski z wysokimi bokami wlać mleko i rozłożyć w nim wątrobę na około 30 minut.
► Na patelni na gorącym tłuszczu podsmażyć cebulę na jasnobrązowo. Następnie dodać osączoną, osuszoną po wyjęciu z mleka wątrobę i dalej smażyć, aż będzie szara. Później poprószyć mąką, wlać bulion i gotować przez kolejne 5 minut, doprawić przecierem pomidorowym, papryką, sokiem z cytryny, majerankiem, solą i udoskonalić śmietaną.
► Na patelni na gorącym tłuszczu podsmażyć cebulę na jasnobrązowo. Następnie dodać osączoną, osuszoną po wyjęciu z mleka wątrobę i dalej smażyć, aż będzie szara. Później poprószyć mąką, wlać bulion i gotować przez kolejne 5 minut, doprawić przecierem pomidorowym, papryką, sokiem z cytryny, majerankiem, solą i udoskonalić śmietaną.