Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Tradycyjny schab pod kalafiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Tradycyjny schab w panierce kukurydzianej pod gotowanym kalafiorem

Tradycyjny schab pod kalafiorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tradycyjny schab pod kalafiorem

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjny schab pod kalafiorem
Kalafior gotujemy w lekko osolonej wodzie, schab rozbijamy, następnie w jednej miseczce roztrzepujemy jajko z solą i pieprzem w drugiej przygotowujemy płatki kukurydziane (zmielone), schab moczymy w jajku następnie panierujemy w płatkach i pieczemy na tłuszczu na złoty kolor z dwóch stron, układamy gotowe schabowe na talerzu, na wierzchu układamy kalafior i całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Tradycyjny schab pod kalafiorem
kalafior gotujemy w lekko osolonej wodzie
Tradycyjny schab pod kalafiorem
w roztrzepanym jajku moczymy rozbite kotlety
Tradycyjny schab pod kalafiorem
następnie kotlety obtaczamy w płatkach kukurydzianych
Tradycyjny schab pod kalafiorem
opanierowane kotlety smazymy na tłuszczu na złoty kolor