Sposób przygotowania:
Tradycyjny sernik
Ciasto ciemne: Wszystkie składniki szybko zagniatam bardzo szybko, tak jak na ciasto kruche i wkładamy do lodówki na minimum pół godziny. Następnie wyklejamy dno blachy. Ser Mielimy dwukrotnie ( często mielę tylko raz:) Masło rozpuszczamy i studzimy. Jajka ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy kolejno ser, proszek budyniowy, masło i stopniowo ser. Masę wylewamy na ciasto i pieczemy 1 godzinę i 15 minut, w temperaturze 180 st CStudzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na zimne wylewamy polewęPolewa: Masło rozpuszczamy na małym ogniu, uważając żeby się nie przypaliło i ściągamy z ognia. Dodajemy czekoladę podzieloną na kosteczki i odstawiamy na minutkę lub dwie. Później mieszamy do połączenia obu składników- delikatnie wylewamy na masę serową. Wygładzamy powierzchnię i odstawiamy do lodówki.