lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Troche inne pierogi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pierogi w innym wydaniu ale za to o bardzo dobrym smaku

Troche inne pierogi

Składniki:

Troche inne pierogi

 

 

  • Ciasto:
  • 40 dag mąki
  • 1 szklanka wody
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Troche inne pierogi
Mąkę przesiej na stolnice i dodaj do niej około szklankę przegotowanej wody oraz szczyptę soli.Zagnieć ciasto i rozwałkuj na cienki placek.Szklanką wykrawaj w cieście kółka. Pieczarki obierz i pokrój.Cebulę zeszklij lekko na tłuszczu i dodaj do niej pokrojone drobno pieczarki.Smaż je lekko podlewając wodą.Do przestudzonego farszu dodaj odrobinę miodu oraz papryczkę chilli do smaku.Gotowym farszem napełniaj pierogi które ugotuj w lekko osolonej wodzie.