Sposób przygotowania:
Trociniak.
Z podanych składników na biszkopt pieczemy biszkopt. (Na krem) z ½ l. mleka odlewamy ½ szklanki i rozpuszczamy w nim obie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewamy mleko z mąką. Gotujemy. Gdy ostygnie ucieramy z masłem. (Masa jabłkowa) w 1 l. gotowanej wody rozpuszczamy 3 galaretki i studzimy. Gdy zacznie gęstnieć galaretka, dodajemy 5 startych na grubych oczkach jabłek i mieszamy. (Na wierzch) roztapiamy 2 łyżki masła, dodajemy wiórki kokosowe z cukrem i prażymy przez chwilę. Studzimy. Biszkopt smarujemy połową kremu. Na to wkładamy masę jabłkową. Chłodzimy. Gdy masa w lodówce mocno stężeje, wkładamy drugą połowę kremu i posypujemy zimnymi, uprażonymi wiórkami.