Sposób przygotowania:
Trottole doppio tricolore
Makaron ugotowac al dente z dodatkiem soli i tluszczu, wg przepisu na opakowaniu, spłukać zimna woda. Cebule obrac, pomidory sparzyc i obrac ze skórki, cukinie – jeżeli jest mala i ma miekka skorke, tylko umyc, jeżeli jest wieksza, obrac ze skory, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroic na mniejsze czastki, plasterki. Czosnek obrac i pokroic w bardzo drobna kosteczke, cukinie posypac delikatnie sola. Cukinie wrzucic na rozgrzana patelnie z lyzka oliwy, opruszyc oregano i smazyc az zmieknie. Na patelni rozgrzac maslo (oliwe) i zeszklic cebule wymieszana z czosnkiem. Dodac pomidory, sól, pieprz i smazyc ok. 5-7 minut, po czym wrzucic cukinie oraz makaron, smazyc kilka minut, ciagle mieszając. Przełożyć na duzy talerz (lub dwa mniejsze), dodac listki bazylli i posypac utartym parmezanem. Spożyć bezpośrednio po przyrządzeniu.
A.B.
Mirka227
5!
Śliweczka
Sarenka
iwi69
teresa.rembiesa
Sarenka
Teresko, nie jadlam po podgrzaniu, sprobowalam zaraz po przyrzadzeniu, ale bylo juz tak pozno, ze balam sie zjesc wiecej, zeby nie meczyc sie w nocy. A po dzisiejszym powrocie z pracy nic juz nie zostalo ;) Moze rzeczywiscie, podgrzewane, wcale nie musi byc gorsze, w tym przypadku?:)
kinga
Anula
Alita
Pyza