Sposób przygotowania:
Truskawkowiec z MalibuTruskawki oczyścić z szypułek i opłukać . Odczekać, aż obciekną, w tym czasie sporządzić krem z dodatkiem likieru Malibu o smaku kokosowym, można dodać do masy jajecznej ucieranej na parze łyżkę startej czekolady, prócz likieru. Zestawić i wystudzić masę. Ciasto po upieczeniu wyjąć, a jak ostygnie wylać na wierzch masę jajeczną z likierem i czekoladą. Ułożyć pokrojone na podłużne połówki truskawki,zakrywając powierzchnię kremową. Wstawić blachę z ciastem na pół godziny do lodówki na najwyższa półkę lub też wystudzić całkiem na parapecie kuchennym przy uchylonym oknie. Kroić i podawać na talerzykach deserowych wraz z widelczykami do ciast.
pieczenie
1. Przygotować składniki na ciasto ucierane oraz zmiksować kolejnomargaryna,cukier, jajka,aromat do ciast,cukier waniliowy, szczypta soli,
proszek do pieczenia i mąka.
2. Natłuścić blachę, wysypać bułką tartą i wylać na spód ciasto.
3. Nagrzać piekarnik i do gorącego wstawić ciasto w formie. Piec z godzinę, po czym wyjąć i ostudzić.
4. Opłukać truskawki i pokroić na podłużne połówki i utrzeć składniki na krem.
5. Masę wylać na powierzchnię ciasta i zakryć powierchnię kremu truskawkami.
6. Schłodzić , pokroić i podawać.
5. Masę na krem wystudzić