Sposób przygotowania:
Truskawkowy mannowiec
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia w chłodne miejsce.
Do garnka wlewamy mleko. Do zimnego mleka wsypujemy kaszę i mieszamy. Podgrzewamy ciągle mieszając do momentu zagotowania. Wyłączamy gaz i do gorącej kaszy dodajemy pokrojone masło.
Mieszamy razem, aż masło rozpuści się w gorącej kaszy i połączy z nią. Tortownicę wykładamy folią aluminiową i wlewamy lekko przestudzoną kaszę mannę.
Wyrównujemy wierzch i odstawiamy w chłodne miejsce. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na wystudzoną kaszę. Wstawiamy gotowy torcik do lodówki na całą noc.
Smacznego.
Do garnka wlewamy mleko. Do zimnego mleka wsypujemy kaszę i mieszamy. Podgrzewamy ciągle mieszając do momentu zagotowania. Wyłączamy gaz i do gorącej kaszy dodajemy pokrojone masło.
Mieszamy razem, aż masło rozpuści się w gorącej kaszy i połączy z nią. Tortownicę wykładamy folią aluminiową i wlewamy lekko przestudzoną kaszę mannę.
Wyrównujemy wierzch i odstawiamy w chłodne miejsce. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na wystudzoną kaszę. Wstawiamy gotowy torcik do lodówki na całą noc.
Smacznego.