Sposób przygotowania:
Miodownik z masą serową
Przygotowanie placków miodowych
Roztapiamy masło przeznaczone na placki, łączymy je z miodem. Studzimy. Łączymy z mąką pszenną, cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą, wbijamy jajka. Zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 3 części.
Odkładamy do lodówki. Następnie rozwałkowujemy ciasto na 3 blaty. Każdy pieczemy oddzielnie, w 175 st.C, po ok. 15-17 minut.
Studzimy.
Przygotowujemy masę serową. Proszek budyniowy wsypujemy do mleka, dokładnie mieszamy. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, a następnie ser. Masę gotujemy. Wbijamy jajka, mieszamy. Dodajemy mleko z budyniem, gotujemy, mieszając, aż masa zgęstnieje.
Placki miodowe przekładamy masą serową. Na wierzchu ma być placek miodowy.
Robimy polewę. Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietanę i masło. Ciasto polewamy polewą. Wierzch ciasta posypujemy posiekanymi orzechami.
Ciasto wstawiamy do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje po 1-2 dniach, gdy placki miodowe zmiękną.
Roztapiamy masło przeznaczone na placki, łączymy je z miodem. Studzimy. Łączymy z mąką pszenną, cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą, wbijamy jajka. Zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 3 części.
Odkładamy do lodówki. Następnie rozwałkowujemy ciasto na 3 blaty. Każdy pieczemy oddzielnie, w 175 st.C, po ok. 15-17 minut.
Studzimy.
Przygotowujemy masę serową. Proszek budyniowy wsypujemy do mleka, dokładnie mieszamy. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, a następnie ser. Masę gotujemy. Wbijamy jajka, mieszamy. Dodajemy mleko z budyniem, gotujemy, mieszając, aż masa zgęstnieje.
Placki miodowe przekładamy masą serową. Na wierzchu ma być placek miodowy.
Robimy polewę. Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietanę i masło. Ciasto polewamy polewą. Wierzch ciasta posypujemy posiekanymi orzechami.
Ciasto wstawiamy do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje po 1-2 dniach, gdy placki miodowe zmiękną.