Sposób przygotowania:
Truskawkowy raj
Ten smak można nazwać w jednym zdaniu, po prostu niebo w gębie. Mi przypomina dzieciństwo, kiedy to pomagałam robić to ciasto babci. Bardzo nadaję się na różne okazje, np. odwiedziny znajomych. --------------------------------------- Margarynę roztopić w rondelku na wolnym ogniu. Później na stół wykładamy cukier, mąkę jajka, naszą roztopioną margarynę i nak koniec proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto, po czym dodajemy mleko. Gdy już powstała jednolita masa, wtedy dzielimy ją na dwie równe części. Na razie zostawiamy ciasto i bierzemy się za gotowanie budyniu, zgodnie z instrukcją z tyłu opakowania. Następnie rozwałkowujemy jedna część ciasta i wykładamy je na blachę, po czym wylewamy na nie ugotowany budyń. Rozwałkowujemy drugą część ciasta tą, którą zostawiliśmy na stole i przykrywamy warstwę budyniu. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 45 minut w 178 stopniach. Po upieczeniu możemy posypać cukrem pudrem do smaku. Smacznego!