pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Trzy kolory - Karkówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna krucha karkówka w pomidorowym sosie w towarzystwie zielonej fasolki i żółtego ryżu

Trzy kolory - Karkówka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Trzy kolory - Karkówka

 

  • ok 80 dag karkówki wieprzowej
  • kilka suszonych grzybków
  • kilka listków laurowych
  • kilka ziaren angielskiego
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 torebka ryżu
  • szczypta kurkumy
  • zielona fasolka

Sposób przygotowania:

Trzy kolory - Karkówka
Opłukane mięso pokroić w kostkę, przełożyć do garnuszka o grubym dnie i zalać wodą. Na bardzo wolnym ogniu, pod przykryciem, dusić 30 minut. Po tym czasie dorzucić grzybki, listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego, jeśli trzeba dodać odrobinę gorącej wody i dalej dusić na bardzo wolnym ogniu, wciąż pod przykryciem przez kolejne 30 minut. Teraz dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Pol\solić, popieprzyć. Dusić 30 minut.
Trzy kolory - Karkówka
Opłukane mięso kroimy w kostkę i zalewamy wodą
Trzy kolory - Karkówka
Po 30minutach daoajemy część przypraw i grzybki