Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Tuńczyk Borghese

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ziemniaki obrać i ugotować. Tuńczyka dokładnie odsączyć, podzielic na kawałki i

Tuńczyk Borghese

Składniki:

Tuńczyk Borghese

 

Sposób przygotowania:

Tuńczyk Borghese
Ziemniaki obrać i ugotować. Tuńczyka dokładnie odsączyć, podzielic na kawałki i przełozyc do miseczki. Papryki umyć, osuszyć, rozkroić, usunąć gniazda nasienne i błonki, a miąższ pokroic na nieduże kawałki. Dodać do tuńczyka. Ziemniaki pokroic w kostkę i dodać do tuńczyka wymieszanego  z papryką. Majonez utrzeć z sokiem z cytryny, dodać kapary, wymieszać delikatnie, doprawić solą i pieprzem. Polać sałatkę i wstawić do lodówki na godzinę.

Tagi:

kapary