Sposób przygotowania:
Tuńczyk w sosie serowym
Rozpocznij od nagrzania piekarnika do 180*C. W międzyczasie w rondelku należy roztopić masło. Pokrojoną w kostkę cebulkę, seler wrzucić do rondla. Smażyć przez ok. 3 min, do momentu jak cebulka i seler będą mieć rumiany kolor. Wsypać mąka , ciągle mieszając. Po chwili wlać mleko i śmietanę do rondla i dalej mieszać. Gotować na dużym ogniu, aż sos się zagotuje i zgęstnieje. Zestawić z ognia i następnie do rondla dodać starty ser żółty, kukurydzę i tuńczyka odsączonego. Wszystko razem wymieszać, aż ser się roztopi. Można doprawić do smaku solą i pieprzem. Prawię gotową potrawę , przekładamy do naczynia żaroodpornego , posypujemy bułką tartą i serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika na ok.15 min. Gotową potrawę przełożyć na talerze i podać z kiszoną kapustą z marchewką, Smacznego