Sposób przygotowania:
Tuńczyk z fenkułem i cebulą
Czosnek obrać, opłukać, drobno posiekać. Papryczki chilli umyć, osuszyć, usunąć pestki, drobno posiekać. W misce wymieszać składniki marynaty. Do dużego płytkiego naczynia włożyć tuńczyka, zalać 4 łyżkami marynaty. Przykryć i wstawić do lodówki na 30minut. Pozostałą marynatę zostawić. Bulwy fenkułu umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż w grube plastry. Cebule obrać, umyć, pokroić w plasterki. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, włożyć fenkuł i cebulę, smażyć 5minut. Przełożyć w ciepłe miejsce, skropić pozostałą marynatą. Na patelnię włożyć tuńczykam smażyć 5minut, aż tuńczyk będzie sprężysty. Fenkuł i cebulę ułożyć na talerzach, na tym ułożyć tuńczyka i od razu podawać.