dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Tuńczyk z sałatą i pesto

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Bardzo smaczny i szybki obiad ze steku z tuńczyka podanym na sałacie z zielonym pesto. Polecam gorącą.

Tuńczyk z sałatą i pesto Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tuńczyk z sałatą i pesto

 

Sposób przygotowania:

Tuńczyk z sałatą i pesto
Steki płuczemy i osuszamy. Nacieramy solą, pieprzem kolorowym i skrapiamy sokiem z cytryny. Rybę odstawiamy na 15 minut. Następnie smażymy na patelni grillowej lekko nawilżonej oliwą. Steki smażymy z obu stron. Sałatę płuczemy i osuszamy. Pomidora i cebulę kroimy i dodajemy do sałaty. Następnie dodajemy dwie łyżki pesto i delikatnie mieszamy. Steki podajemy z pozostałym pesto i z dodatkiem sałaty. Smacznego!
Tuńczyk z sałatą i pesto
Steki z tunćzyka marynujemy w przyprawach.
Tuńczyk z sałatą i pesto
Do sałąty dodajemy pomidora i cebulę oraz pesto.
Tuńczyk z sałatą i pesto
Tuńczyka grillujemy z obu stron na złoto.

Tagi:

sałata pesto