kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Tuńczykowe jak mielone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tuńczykowe jak mielone są świetną wersją kotletów na obiad do ziemniaczków;-)

Tuńczykowe jak mielone

Składniki:

Tuńczykowe jak mielone

 

  • 1 puszka kawałków tuńczyka w sosie własnym
  • 13 sztuk krakersów
  • 1 jajko
  • 1/2 cebuli
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • odrobina soku z cytryny
  • 1/2 łyżki oleju
  • bułka tarta
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tuńczykowe jak mielone
Tuńczyka osączamy z sosu. Krakersy rozgniatamy tłuczkiem na proszek. Cebułe obieramy i siekamy. Czosnek miażdżymy. Wszystko mieszamy, dodajemy rozbełtane jajko,majonez, musztardę, kropelkę soku z cytryny, oleju, posiekaną łyżeczkę natki pietruszki, sól i pieprz. Wyrabiamy całóść i formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron. Podajemy z ziemniakami z koperkiem, duszoną marchewką. Można polać delikatnie ulubionym sosem kotlecik.
Smacznego!;)