paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Tuńczykowy tatar z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

coś dla amatorów świeżych ryb

Tuńczykowy tatar z dodatkami

Składniki:

Tuńczykowy tatar z dodatkami

 

 

Sposób przygotowania:

Tuńczykowy tatar z dodatkami
Z limonki wyciskamy sok. Ryż w lekko osolonej wodzie gotujemy według instrukcji z opakowanie. Odstawiamy go do ostygnięcia. Tuńczyka bez ości dokładnie siekamy za pomocą noża. Następnie skrapiamy go sokiem z limonki, oprószamy solą, pieprzem i mieszamy. W specjalnych obręczach do formowania ryżu na spodzie układamy warstwę ryżu. Ugniatamy go i przykrywamy warstwą tuńczyka. Na nią układamy warstwę kawioru. Z dania zdejmujemy obręcz i gotowy idealny tatar.