Sposób przygotowania:
Tureckie bułeczki
Bardzo pyszne buleczki,polecam ..przepis mam od mojej tureckiej sasiadki
Mleko zagrzac wraz z drozdzami i troche posolic,dodac make,olej ,jajka i wyrobicaz ciasto bedzie odchodzic od bokow miski.Odstawic w cieple miejsce.
Mieso,cebule,pietruszke i turecka przyprawe(pol lyzeczki,jesli ktos lubi na ostro to mozna dac tej przyprawy wiecej),podsmazyc na patelni dodajac pod koniec przecier pomidorowy.Ciasto wylozyc farszem i zlepic boki.Buleczki posmarowac roztopionym maslem.Piec w temp 170°C-200°C okolo 15 do 20 minut.
Mleko zagrzac wraz z drozdzami i troche posolic,dodac make,olej ,jajka i wyrobicaz ciasto bedzie odchodzic od bokow miski.Odstawic w cieple miejsce.
Mieso,cebule,pietruszke i turecka przyprawe(pol lyzeczki,jesli ktos lubi na ostro to mozna dac tej przyprawy wiecej),podsmazyc na patelni dodajac pod koniec przecier pomidorowy.Ciasto wylozyc farszem i zlepic boki.Buleczki posmarowac roztopionym maslem.Piec w temp 170°C-200°C okolo 15 do 20 minut.
luna
marietta