Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Tureckie bułeczki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecamy pyszne drożdżowe bułeczki z mięsnym farszem - idealne jako przekąska!

Tureckie bułeczki

Składniki:

Tureckie bułeczki

 

  • 1 kg maki pszennej
  • Natka pietruszki
  • 3 cebule
  • 1/2 kg mielonego
  • 1/2 kostki drozdzy
  • 1/2 l mleka
  • 2 jajka
  • przecier pomidorowy
  • Turecka przyprawa (do miesa mielonego)
  • troche oleju
  • sol

Sposób przygotowania:

Tureckie bułeczki
Bardzo pyszne buleczki,polecam ..przepis mam od mojej tureckiej sasiadki



Mleko zagrzac wraz z drozdzami i troche posolic,dodac make,olej ,jajka i wyrobicaz ciasto bedzie odchodzic od bokow miski.Odstawic w cieple miejsce.
Mieso,cebule,pietruszke i turecka przyprawe(pol lyzeczki,jesli ktos lubi na ostro to mozna dac tej przyprawy wiecej),podsmazyc na patelni dodajac pod koniec przecier pomidorowy.Ciasto wylozyc farszem i zlepic boki.Buleczki posmarowac roztopionym maslem.Piec w temp 170°C-200°C okolo 15 do 20 minut.