dorotkamalenstwo

dorotkamalenstwo

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Twarogowe bałwanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

doskonała przekąska na co dzień jak i na dziecięce przyjęcia

Twarogowe bałwanki

Składniki:

Twarogowe bałwanki

 

Sposób przygotowania:

Twarogowe bałwanki
Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać. Twaróg i śmietanę zmiksować, dodać jajka, przyprawy, wymieszać. Z powstałej twarogowej masy ulepić po 4 kule o trzech różnych wielkościach. Układać je na sobie, tak aby powstały bałwanki. Z ziarenek pieprzu zrobić guziki i oczy, a z plasterków ogórka kapelusze. Bałwanki można ustawić na półmisku na plasterkach rzodkiewek, efekt przepiękny. smacznego!!

Tagi:

jajko jajka