eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Twarożek śniadaniowy Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Twarożek najlepiej smakuje ze świeżą bułeczką.

Twarożek śniadaniowy Eli

Składniki:

Twarożek śniadaniowy Eli

 

  • 1 kulka twarogu-275 g
  • 1 kubek śmietany 18%-150 g
  • 1 pęczek cebulki dymki-szczypior
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

Twarożek śniadaniowy Eli
Umyć szczypior i rzodkiewki.Szczypior pokroić,rzodkiewki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Twaróg rozgnieśc widelcem,dodać śmietanę i rozetrzeć łyżką na gładką masę.Do masy dodać szczypior,rzodkiewkę,doprawić solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym i wymieszać.Twarożek najlepiej smakuje ze świeżą bułką.Smacznego!