Sposób przygotowania:
Dynia faszerowana boczkiem
Z dyni odcinamy czapeczkę. Środek oczyszczamy. Boczek kroimy w podłużne kawałki, podsmażamy na patelni. Dorzucamy krążki kiełbasy oraz pokrojoną w paseczki paprykę. Dodajemy pokrojonego w talarki pora oraz posiekany czosnek. Pieprzymy, solimy, dodajemy starty świeży imbir. Całość smażymy do miękkości. Przygotowanym farszem wypełniamy dynię. Na pozostałym ze smażenia boczku tłuszczu przygotowujemy małe kwadratowe grzanki. Połowę z nich przekładamy do dyni, resztę podamy obok na talerzu do już gotowego dania.Jaja łączymy ze śmietaną, doprawiamy pieprzem oraz gałką muszkatołową. Dodajemy garść sera. Sos przelewamy do dyni. Dynię zamykamy "kapturkiem" i pieczemy w piekarniku do miękkości miąższu. W przypadku mojej dyni była to godzina, temp. 180 stopni. Podajemy z resztą sera, grzankami oraz sałatą. Smacznego!