Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Tykwiennik (Białoruś)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 6

Mlodą dynię umyć, pokroić w niewielką kostkę, włożyc do rondla, zalać wodą,

Tykwiennik (Białoruś)

Składniki:

Tykwiennik (Białoruś)

 

  • 600 g dyni
  • 120 g sadła wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1/2 szkl śmietany
  • 1 seler
  • kminek
  • zielenina
  • sól

Sposób przygotowania:

Tykwiennik (Białoruś)
Mlodą dynię umyć, pokroić w niewielką kostkę, włożyc do rondla, zalać wodą, dodać sól i gotować. Pod koniec gotowania dodać seler, przesmażoną cebule i roztarte z kminkiem sadło wieprzowe. Gotowe danie polać śmietaną i posypać posiekaną zieleniną. Oddzielnie można podać chleb razowy lub bliny.

Tagi:

dynia