renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Tymiankowa szynka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mocno pachnąca i smakująca tymiankiem szyneczka

Tymiankowa szynka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tymiankowa szynka

 

Sposób przygotowania:

Tymiankowa szynka
Mięso umyć i osuszyć, a następnie obłożyć gałązkami tymianku i obwiązać sznurkiem. Przygotować ok. 1,5 litra zimnej wody, dodać do niej sól, ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec i kminek i wrzucić do niej szynkę, zagotować pod przykryciem i gotować 5 minut, a następnie pozostawić na 12 godzin w zalewie w której się gotowała. Po tym czasie znów doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut i pozostawić w zalewie na 12 godzin. Po tym czasie wyciągnąć z zalewy oczyścić z gałązek tymianku i sznurka, schłodzić w lodówce, kroić na plastry jako dodatek do kanapek.
Tymiankowa szynka
Mięso umyć i osuszyć przygotować gałązki tymianku
Tymiankowa szynka
Szynkę obłożyć tymiankiem i obwiązać sznurkiem
Tymiankowa szynka
Przygotować zalewę z wody soli kminku jałowca i ziela agielskiego i liścia laurowego
Tymiankowa szynka
Gotować w zalewie a potem studzić z zachowaniem odpowiednich odstępów czasu

Tagi:

szynka