Sposób przygotowania:
Tymiankowy Morszczuk
Rybę myjemy,oczyszczamy i robimy na niej nacięcia w trzech miejscach z obu stron.Czosnek obieramy.Dwa ząbki kroimy na połowe a trzeci w kostkę.W nacięcia wciskamy kawałki masła.Środek ryby solimy i pieprzymy,następnie wkładamy pietruchę i po dwa ząbki przecięte na pół czosnku.Wierzch ryby posypujemy tymiankiem z obu stron.Tak przygotowaną rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.Wierzch posypujemy czosnkiem pokrojonym w kostke i kropimy cytryną.Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C (grzanie góra) i pieczemy 25 minut. Potem odkrywamy i podpiekamy około 7-8 minut z termoobiegiem i gotowe. Podajemy z czym kto lubi. SMACZNEGO :-)
Netka
dża
evita0007
dża,zdjęcia jak zdjęcia,ale ryba jeszcze lepsza.Dzieki Netko :-)
dża
Wierzę i dlatego do ulubionych :-))
darmiona
Zgobisz
Z optycznego i kulinarnego punktu widzenia 1A no i oczywiscie 5 - tka.
evita0007
Zgobisz a co to znaczy 1A ? ;)
anemon
kasiunia.1981
Ja również zazdroszczę,nie umiem przygotować ryby.Jedyne co mi wychodzi to fish & chips
edytaha
gusia1000