Sposób przygotowania:
Ucierana babka z kakao
Miękkie masło utrzeć z cukrem i szczypta soli na puszysty krem, zmniejszyć obroty robota i na zmianę ucierając do kremu dodawać olej na zmianę z żółtkami i sokiem cytrynowym. Kiedy wszystkie składniki się połączą dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na koniec ciasto już przy pomocy łyżki łączymy pianą ubita z białek.
Formę do babki dokładnie smarujemy masłem i wysypujemy bułka tartą, przekładamy 3/4 całego ciasta, do pozostałego ciasta dodajemy kakao i po wymieszaniu wykładamy na ciasto jasne ( można delikatnie przemieszać, aby warstwy się pomieszały)
Pieczemy w temp. 180 st około 45 minut do suchego patyczka, upieczone i wystudzone ciasto przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Formę do babki dokładnie smarujemy masłem i wysypujemy bułka tartą, przekładamy 3/4 całego ciasta, do pozostałego ciasta dodajemy kakao i po wymieszaniu wykładamy na ciasto jasne ( można delikatnie przemieszać, aby warstwy się pomieszały)
Pieczemy w temp. 180 st około 45 minut do suchego patyczka, upieczone i wystudzone ciasto przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
SylaUla