Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto budyniowo-jabłkowe
Margarynę utrzeć z cukrem na krem w trakcie ucierania dodawać po jednym żółtku. Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, następnie porcjami dodać do kremu cały czas ucierając na małych obrotach miksera.
Białka jajek ubić na sztywno i delikatnie połączyć z ciastem.
Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Budyń wymieszać z cukrem i 1 szklanką mleka, pozostałe mleko zagotować i na gotujące się mleko wlać rozmieszany proszek budyniowy, mieszając ugotować gęsty budyń.
Formę do pieczenia najlepiej mniejszą bo ja miałam ( 33 cm na 22 cm) i była troszkę za duża wyłożyć papierem do pieczenia i wylać 1/2 ciasta, następnie wyłożyć na ciasto jabłka i wylać gorący budyń, równo rozsmarować i na gorący budyń wylać pozostałe ciasto.
Piec w rozgrzanym do 175 st piekarniku około 50 minut po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Białka jajek ubić na sztywno i delikatnie połączyć z ciastem.
Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Budyń wymieszać z cukrem i 1 szklanką mleka, pozostałe mleko zagotować i na gotujące się mleko wlać rozmieszany proszek budyniowy, mieszając ugotować gęsty budyń.
Formę do pieczenia najlepiej mniejszą bo ja miałam ( 33 cm na 22 cm) i była troszkę za duża wyłożyć papierem do pieczenia i wylać 1/2 ciasta, następnie wyłożyć na ciasto jabłka i wylać gorący budyń, równo rozsmarować i na gorący budyń wylać pozostałe ciasto.
Piec w rozgrzanym do 175 st piekarniku około 50 minut po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Jagodowa