Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z rabarbaremWykonanie ciasta:

Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy. Następnie dodajemy śmietanę, wiórki i obie mąki z proszkiem do pieczenia, całość dokładnie ucieramy.
Przygotowanie rabarbaru:

Rabarbar cieniutko obieramy, płuczemy o dokładnie osuszamy. Kroimy jak lubimy i mieszamy z cukrem.
Do pieczenia:

Ciasto przekładamy do foremki o wymiarach około 21 cm x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy przygotowany wcześniej rabarbar.
Pieczenie:

Ciasto pieczemy około 50-55 minut w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy.
Podanie i rady:

Ciasto z rabarbarem kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Foremka o wymiarach około 21 cm x 25 cm.
Ciasto można pokroić na około 20 porcji.
skuter5
Babeczka35
Super :) U mnie też chociaż jeden raz musi być upieczone :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Bardzo polecam w sezonie rabarbarowym :)
Czekoladka 2