Sposób przygotowania:
Ucierane jabłkowo kokosowe z marcepanem
Masa jabłkowa Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać cukier,cynamon i wymieszać. Masa kokosowa;ubić na sztywno 4 białka dodać cukier i ubijać aż cukier się rozpuści.Na koniec dodać kokos i delikatnie wymieszać. Ciasto ucierane; Margarynę utrzeć z cukrem do białości.Dodać esencje waniliową i dodając po jednym żółtku ciągle ucierać.Do utartej masy dodawać stopniowo przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę,wymieszać.Na koniec dodać ubite na sztywno 4 białka i delikatnie wymieszać za pomocą łyżki.Ciasto podzielić na dwie części. Wyłożyć pierwszą część ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto rozłożyć masę kokosową następnie rozłożyć masę jabłkową.Na jabłkach rozłożyć pokrojony w kostkę marcepan.Do drugiej części ciasta dodać 5 łyżek mleka wymieszać i za pomocą łyżki rozsmarować na jabłkach. Polewa karmelowa do garnuszka włożyć margarynę,śmietanę,cukier.Całość zagotować i na wolnym ogniu gotować do zgęstnienia polewy około 5 min.Na zimne ciasto wylać letnią polewę i posypać płatkami migdałowymi.Blacha 39*24.Piec w 160 st około 50 min.