iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Ucierane z malinkami

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Bardzo pyszne i łatwe w wykonaniu ciasto z malinkami.

Ucierane z malinkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ucierane z malinkami

 

  • Ciasto:
  • 20 dag margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany u mnie 12%
  • 2, 2/3 szklanki mąki tortowej
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dodatkowo:
  • malinki
  • 10 dag białej czekolady
  • 2 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

Ucierane z malinkami
Margarynę utrzeć z cukrem na krem w trakcie ucierania dodać jajka do utartego kremu dodawać na przemian przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i również przesianym proszkiem budyniowym oraz śmietaną. Ciasto po przygotowaniu jest dosyć geste. Formę do pieczenia (33cm na 23cm) wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, następnie wyłożyć do niej ciasto na wierzchu ułożyć bardzo gęsto maliny i upiec. Pieczemy w temp. 180st do 45-50 min. Czekoladę połamać dodać mleko i rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie płynną czekoladą polać dekoracyjnie upieczone i przestudzone ciasto.
Ucierane z malinkami
Do utartej margaryny dodać na przemian make i śmietanę
Ucierane z malinkami
Na wierzchu ciasta ułożyć gęsto malinki
Ucierane z malinkami
Upieczone i przestudzone ciasto polać czekoladą