Sposób przygotowania:
Ucierany makowiec z jabłkami
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę,stopniowo dodajemy po jednym żółtku i ucieramy.Następnie dodajemy mak,kaszę mannę i proszek do pieczenia.Ucieramy. Jabłka obieramy,usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Dodajemy do masy i dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach 24 cm x 35 cm,wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.Studzimy i wyjmujemy z blaszki. Polewa: kakao mieszamy z cukrem i gorącą wodą ,tak żeby powstała gęsta papka.Dodajemy masło i chwilę gotujemy na mały ogniu,aż składniki się rozpuszczą cały czas mieszając.Zdejmujemy z ognia i mieszamy aż składniki się połączą a polewa będzie szklista i gęsta.Polewę smarujemy na cieście.Gdy zastygnie dowolnie dekorujemy.Ja udekorowałam kandyzowanymi owocami.
marietta
Babeczka35
Dziękuję:)