Sposób przygotowania:
Udka dyniowo - imbirowe z pikantną curry
Udka oczyszczamy, myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem. Mięso nacieramy solą i pieprzem.
W miseczce mieszamy ze sobą pure z dyni, pastę imbirową , jogurt oraz przyprawę curry.
Tak przygotowaną masą polewamy lub nacieramy znajdujące się w pojemniku udka. Mięso wstawiamy do lodówki na całą noc.
Na drugi dzień, układamy udka na blaszce do pieczenia, polewamy sosem i wstawiamy do piecyka.
Pieczemy przez około 1 godzinę w 180 C. Podczas pieczenia polewamy powstałym sosem.
Udka są bardzo smaczne. Polecam na pyszny obiad :)
W miseczce mieszamy ze sobą pure z dyni, pastę imbirową , jogurt oraz przyprawę curry.
Tak przygotowaną masą polewamy lub nacieramy znajdujące się w pojemniku udka. Mięso wstawiamy do lodówki na całą noc.
Na drugi dzień, układamy udka na blaszce do pieczenia, polewamy sosem i wstawiamy do piecyka.
Pieczemy przez około 1 godzinę w 180 C. Podczas pieczenia polewamy powstałym sosem.
Udka są bardzo smaczne. Polecam na pyszny obiad :)
SylaUla
Netka
Dziekuje :)