agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Udka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Udka nadziewane serem i papryką

Udka faszerowane

Składniki:

Udka faszerowane

 

  • 100dag sera
  • 1/2 papryki
  • 4łyżki sosu czosnkowego(lub mojonez z czosnkiem)
  • 4udka
  • przyprawa do kurczaka
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Udka faszerowane
Udka opłukać i oczyścić.Wyjąć kości.mięso od środka wysmarować sosem czosnkowym.Paprykę opłukać pokroić w paski .Ser pokroić w słupki.Włożyć do środka po jednym pasku papryki i słupku sera.Dla ułatwienia można zamknąć wykałaczką.Na wierzchu posypać przyprawa do kurczaka.Piec 1 godzinkę w temp 180-200 C