marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Udka gęsie z kapustą na gęsto.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Udka gęsie natrzeć przyprawami i odstawić,aby skórka nasiąkła. Kapustę pokroić w paski i dusić.Udka upiec w brytfance i podawać z kapustką.

Udka gęsie z kapustą na gęsto.

Składniki:

Udka gęsie z kapustą na gęsto.

 

  • 2-4 udka gęsie,
  • pół główki białej kapusty,
  • 4 listki laurowe,
  • 6 kulek ziela angielskiego,
  • kminek,
  • olej do smażenia,
  • papryka mielona ostra,
  • 4 ząbki czosnku,
  • pieprz i sól.

Sposób przygotowania:

Udka gęsie z kapustą na gęsto.
Udka gęsie natrzeć pieprzem,mieloną ostrą papryką,zmiażdżonym czosnkiem i solą i odstawić,aby skórka nasiąkła przyprawami.Po-
-łówkę kapusty pokroić na hebelku kuchennym na paseczki i dać na osoloną wodę,dodać listki laurowe,ziele angielskie oraz kminek
z torebki i dusić pod przykrywką.Tłuszcz rozgrzać w brytfance i
smażyć udka,obracając po pół godzinie na drugą stronę.Sprawdz-
-ić czy mięso jest miękkie ,nakłuwając widelcem.Podawać z dusz-
-oną kapustką.

Tagi:

gęsto kapusta