Sposób przygotowania:
Udka gęsie z kapustą na gęsto.
Udka gęsie natrzeć pieprzem,mieloną ostrą papryką,zmiażdżonym czosnkiem i solą i odstawić,aby skórka nasiąkła przyprawami.Po-
-łówkę kapusty pokroić na hebelku kuchennym na paseczki i dać na osoloną wodę,dodać listki laurowe,ziele angielskie oraz kminek
z torebki i dusić pod przykrywką.Tłuszcz rozgrzać w brytfance i
smażyć udka,obracając po pół godzinie na drugą stronę.Sprawdz-
-ić czy mięso jest miękkie ,nakłuwając widelcem.Podawać z dusz-
-oną kapustką.
-łówkę kapusty pokroić na hebelku kuchennym na paseczki i dać na osoloną wodę,dodać listki laurowe,ziele angielskie oraz kminek
z torebki i dusić pod przykrywką.Tłuszcz rozgrzać w brytfance i
smażyć udka,obracając po pół godzinie na drugą stronę.Sprawdz-
-ić czy mięso jest miękkie ,nakłuwając widelcem.Podawać z dusz-
-oną kapustką.