Sposób przygotowania:
udka królika
cytrynę obieramy, skórkę przekładając do rondelka z wodą i po doprowadzeniu do wrzenia gotować 5 minut. cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. wyciskamy sok z cytryny
w garnku rozgrzewamy olej i masło. udka królika solimy i pieprzymy rumieniąc ze wszystkich stron, dodajemy cebulę, ząbek czosnku łyżeczkę cukru oraz skórkę cytrynową. Smażymy minutę prószymy mąką dolewając pół litra wody. Solimy dodajemy sok z cytryny, doprowadzamy do wrzenia dusząc godzinę na malutkim ogniu.
w garnku rozgrzewamy olej i masło. udka królika solimy i pieprzymy rumieniąc ze wszystkich stron, dodajemy cebulę, ząbek czosnku łyżeczkę cukru oraz skórkę cytrynową. Smażymy minutę prószymy mąką dolewając pół litra wody. Solimy dodajemy sok z cytryny, doprowadzamy do wrzenia dusząc godzinę na malutkim ogniu.