Sposób przygotowania:
Udka kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami
Ryż wsypujemy do naczynia żaroodpornego, mieszamy z ziołami i odrobiną soli i zalewamy wodą wymieszaną z olejem. "Rozkładamy" udka z kurczaka i na każdym kawałku kładziemy jednego pomidora suszonego i plaster sera feta. Zawijamy odrobinę i spinamy wykałaczkami, żeby nie rozpadło się podczas pieczenia. Mięso posypujemy przyprawą do kurczaka i układamy w naczyniu żaroodpornym na ryżu. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok 45 minut w 180 stopniach.
![Udka kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami Udka kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/udka-kurczaka-z-feta-i-suszonymi-pomidorami-260363.jpg)
![Udka kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami Udka kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/udka-kurczaka-z-feta-i-suszonymi-pomidorami-260364.jpg)
![Udka kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami Udka kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/udka-kurczaka-z-feta-i-suszonymi-pomidorami-260365.jpg)
![Udka kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami Udka kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/udka-kurczaka-z-feta-i-suszonymi-pomidorami-260366.jpg)