eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1764]

Udka kurczaka z grilla Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mięsko z grilla jest pyszne i smakuje na świeżym powietrzu.

Udka kurczaka z grilla Eli

Składniki:

Udka kurczaka z grilla Eli

 

  • 5 udek
  • Marynata:
  • 3/4 szklanki oleju
  • 3 łyżki(z czubkiem)przyprawy do grilla
  • 8 łyżek sosu
  • 6 łyżek octu ryżowego
  • 2 papryczki chili z zalewy Tao Tao(posiekane)
  • 1 trawa cytrynowa z zalewy Tao Tao(posiekane)
  • 8 ząbków czosnku(przeciśniętego przez praskę)
  • 1 łyżka miodu
  • pieprz cayune do smaku

Sposób przygotowania:

Udka kurczaka z grilla Eli
Wszystkie składniki marynaty utrzepać trzepaczką.Umyte udka podzielić na dwie części(udka i pałki),zalać marynata i włożyć do lodówki na całą dobę.Wyjąć z marynaty i piec na gorącym grillu,co jakiś czas smarując marynatą przez 35-40 minut(zależy od grilla)Smacznego!.