Sposób przygotowania:
Kotlety z kurczaka i pieczarek
Udko kurczaka pozbawić kości, skóry i chrząstek. Czyste mięso drobno pokroić . 1 pieczarkę drobno usiekać i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju . Dodać do mięsa z kurczaka. Jajko rozbełtać i podzielić na dwie części. ½ jajka dodać do masy mięsno pieczarkowej, a drugą pozostawić do panierowania. Masę na kotlety doprawić sosem sojowym i pieprzem . Dosypać do niej 2 łyżki bułki tartej. Wyrobić i uformować 2 kotleciki . Panierować je w jajku i bułce tartej. Smażyć na 2 łyżkach oliwy i łyżce masła. Zdjąć z patelni i włożyć na pozostały tłuszcz pokrojoną w plasterki drugą pieczarkę . Usmażyć ją na rumiano. Kotlety ponownie włożyć na patelnię i chwilę smażyć z plasterkami pieczarki
A.B.
Natala1210