ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Udka kurczaka z pieczarkami i pomarańczą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty sposób na szybki i smaczny obiad

Udka kurczaka z pieczarkami i pomarańczą

Składniki:

Udka kurczaka z pieczarkami i pomarańczą

 

Sposób przygotowania:

Udka kurczaka z pieczarkami i pomarańczą
ziemniaki obrać ze skórki ,wstawić do gotującej i osolonej wody gotowac 10 minut.Pieczarki obrać pokroić w ćwiartki.
Udka kurczaka umyć ,doprawić przyprawą do mięsa ,imbirem
pieprzem ,solą .i gałką muszkatołową .wszystko skropić sokiem z pomarańczy.gdy ziemniaki się troche podgotują ,ocedzić je i przełożyć do naczynia żaroodpornego i skropić olejem i przyprawąd do ziemniaków .na to połozyć pieczarki i udka.Reszte marynaty z kurczaka polać kurczaka .Wszystko piec 40 min .