Sposób przygotowania:
Udka kurczaka z pieczarkami i pomarańczą
ziemniaki obrać ze skórki ,wstawić do gotującej i osolonej wody gotowac 10 minut.Pieczarki obrać pokroić w ćwiartki.
Udka kurczaka umyć ,doprawić przyprawą do mięsa ,imbirem
pieprzem ,solą .i gałką muszkatołową .wszystko skropić sokiem z pomarańczy.gdy ziemniaki się troche podgotują ,ocedzić je i przełożyć do naczynia żaroodpornego i skropić olejem i przyprawąd do ziemniaków .na to połozyć pieczarki i udka.Reszte marynaty z kurczaka polać kurczaka .Wszystko piec 40 min .
Udka kurczaka umyć ,doprawić przyprawą do mięsa ,imbirem
pieprzem ,solą .i gałką muszkatołową .wszystko skropić sokiem z pomarańczy.gdy ziemniaki się troche podgotują ,ocedzić je i przełożyć do naczynia żaroodpornego i skropić olejem i przyprawąd do ziemniaków .na to połozyć pieczarki i udka.Reszte marynaty z kurczaka polać kurczaka .Wszystko piec 40 min .