Sposób przygotowania:
Udka na grzybach i kapuście
Udka dokładnie myję, dzielę na połówki , każde posypuję solą ziołową i nacieram papryką. Odstawiam na 1- 2 godzin( najlepiej w lodówce)
Grzyby oczyszczam i kroję na cienkie plasterki , zalewam w garnku wodą, doprowadzam do wrzenia, odcedzam i płuczę z powstałej piany pod bieżącą wodą. Zostawiam aby odciekły. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję grzybki i smażę jakieś 5 minut.
Kiszoną kapustę kroję drobno, przekładam do żaroodpornego garnka, dodaję ziele angielskie, na kapustę wykładam równomiernie podsmażone grzyby. Na grzybkach układam udka.
Wstawiam do nagrzanego do 200 st.C piekarnika, i piekę około 80 minut.
Grzyby oczyszczam i kroję na cienkie plasterki , zalewam w garnku wodą, doprowadzam do wrzenia, odcedzam i płuczę z powstałej piany pod bieżącą wodą. Zostawiam aby odciekły. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję grzybki i smażę jakieś 5 minut.
Kiszoną kapustę kroję drobno, przekładam do żaroodpornego garnka, dodaję ziele angielskie, na kapustę wykładam równomiernie podsmażone grzyby. Na grzybkach układam udka.
Wstawiam do nagrzanego do 200 st.C piekarnika, i piekę około 80 minut.
evita0007
zbysiowa
Więc będę wołać następnym razem, bo tych już dawno nie ma;)
edytaha
O mnie też proszę nie zapomnieć :)
zbysiowa
Jak bym śmiała hahhaaa:))
Bo
zbysiowa
Może by się cos znalazło;)))) Dziękuję Bo;)