zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 720]

Udka na grzybach i kapuście

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Wystarczy ugotować ziemniaki i obiad gotowy.

Udka na grzybach i kapuście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka na grzybach i kapuście

 

 

Sposób przygotowania:

Udka na grzybach i kapuście
Udka dokładnie myję, dzielę na połówki , każde posypuję solą ziołową i nacieram papryką. Odstawiam na 1- 2 godzin( najlepiej w lodówce)



Grzyby oczyszczam i kroję na cienkie plasterki , zalewam w garnku wodą, doprowadzam do wrzenia, odcedzam i płuczę z powstałej piany pod bieżącą wodą. Zostawiam aby odciekły. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję grzybki i smażę jakieś 5 minut.



Kiszoną kapustę kroję drobno, przekładam do żaroodpornego garnka, dodaję ziele angielskie, na kapustę wykładam równomiernie podsmażone grzyby. Na grzybkach układam udka.



Wstawiam do nagrzanego do 200 st.C piekarnika, i piekę około 80 minut.
Udka na grzybach i kapuście
Kiszoną kapustę kroję drobno, przekładam do żaroodpornego garnka, dodaję ziele angielskie
Udka na grzybach i kapuście
Oczyszczone grzyby kroję , zalewam w garnku wodą, doprowadzam do wrzenia, odcedzam i płuczę z powstałej piany pod bieżącą wodą. Zostawiam aby odciekły. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję grzybki i smażę jakieś 5 minut
Udka na grzybach i kapuście
na kapustę wykładam równomiernie podsmażone grzyby.
Udka na grzybach i kapuście
Na grzybkach układam udka. Wstawiam do nagrzanego do 200 st.C piekarnika, i piekę 80 minut