Sposób przygotowania:
Udka nadziewane boczkiem i schabem
Udka myjemy, wycinamy kość i staramy się nie przeciąć środka. Myjemy schab i mielimy na średnich oczkach. Boczek mielimy na średnich oczkach. Łączymy zmielony boczek ze schabem. Dodajemy jajko i bułkę tartą namoczoną w 2 łyżkach wody. Wymieszałam wszystko dodałam sól pieprz i szczypior . Nadziałam udka i szczepiłam wykałaczkami. Na dno żaroodpornego naczynia starłam margarynę i posypałam szczypiorkiem. Ułożyłam udka na margarynie i obsypałam je czerwoną słodką zmieloną papryką wymieszaną z sola i pieprzem . Piekłam 60 minut w 200 stopniach , zdjęłam pokrywkę i polewałam sosem który powstał podczas pieczenia i dopiekłam już bez pokrywki . Wyszło pyszne .