Sposób przygotowania:
Nadziewane roladki z kurczaka
Udka z kurczaka opłukać w zimnej wodzie i osuszyć papierowym ręcznikiem.Każde udko wyluzować z kości.Mięso delikatnie obić młotkiem do mięsa. Oprószyć przyprawami z każdej strony i odstawić do lodówki na 30 min. Przygotować farsz: Pieczarki opłukać i pokroić na plasterki.Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.Zeszklić cebule na oliwie na patelni.Dodać pieczarki oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.Chwilę przesmażyć.Bułkę namoczyć w mleku.Mięso mielone przełożyć do miseczki.Farsz i namoczoną bułkę,jajko dodać do mięsa i wszystko dokładnie wymieszać.Wyjąć mięso z lodówki.Farsz wyłożyć na mięso ,ułożyć śliwki i zwinąć w rulonik.Spiąć wykałaczkami.(owinąć gazą)Do garnka wlać dwa litry wody.Ułożyć roladki w garnku.Gotować ok.godziny na małym ogniu.