malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Udka ogniste aromatyczne

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Udka są naprawdę ogniste i smaczne. Można podawać je z ulubionymi surówkami. Można dodawać mniej przypraw - będę delikatniejsze.

Udka ogniste aromatyczne

Składniki:

Udka ogniste aromatyczne

 

Sposób przygotowania:

Udka ogniste aromatyczne
Udka myjemy i osuszamy, solimy, pieprzymy. Papryki kroimy w paski. Mieszamy paprykę ostrą ze słodką z miodem, octem, koncentratem, wywarem i wkładamy w marynatę udka, odstawiamy na 2 godziny. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym razem z zalewą i papryką i pieczemy przez godzinę pod przykryciem w temp 170 stopni.