Sposób przygotowania:
Udka panierowane
Przygotowanie:
Udka oczyścić z błon i opłukać pod bieżącą wodą.Osuszyć.Natrzeć solą,pieprzem,papryką i odstawić na około godzinę w chłodne miejsce.W tym czasie sparzyć orzechy,obrać je ze skórki i drobno pokruszyć.Rozkłócić jajka,a bułkę tartą wymieszać z warzywkiem i orzechami.Udka obtaczać w jajku,potem w bułce.Czynność powtórzyć-dzięki temu panierka będzie chrupiąca.Smażyć udka na złoty kolor.
Udka oczyścić z błon i opłukać pod bieżącą wodą.Osuszyć.Natrzeć solą,pieprzem,papryką i odstawić na około godzinę w chłodne miejsce.W tym czasie sparzyć orzechy,obrać je ze skórki i drobno pokruszyć.Rozkłócić jajka,a bułkę tartą wymieszać z warzywkiem i orzechami.Udka obtaczać w jajku,potem w bułce.Czynność powtórzyć-dzięki temu panierka będzie chrupiąca.Smażyć udka na złoty kolor.