iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Udka pieczona miodowe

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie udka mają świetny miodowy smak. Są bardzo aromatyczne i pyszne. Możemy prze wyjęciem odkryć aby się zarumieniły.

Udka pieczona miodowe

Składniki:

Udka pieczona miodowe

 

Sposób przygotowania:

Udka pieczona miodowe
Z udek wyjmujemy kości, solimy, pieprzymy obsypujemy przyprawą do kurczaka, nacieramy przeciśniętym czosnkiem. Drobno pokrojone pieczarki smażymy do czasu odparowania wody, solimy. Paprykę i ser kroimy w paski. Każde udko smarujemy pieczarkami i na brzegu kładziemy pasek papryki i dwa paski sera składamy na połowę, smarujemy miodem, układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem, pieczemy 40 min. w temp 160 stopni.