polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Udka pieczone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Można podawać z ziemniaczkami ale świetnie też smakują z frytkami

Udka pieczone

Składniki:

Udka pieczone

 

  • 4 udka
  • 2 łyżki keczupu
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • 2 łyżki bułki tartej

Sposób przygotowania:

Udka pieczone
Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, wymieszać z sosem sojowym oraz solą, natrzeć udka. Odstawić na całą noc do lodówki. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Majonez wymieszać z keczupem, posmarować udka i posypać bułką tartą. Piec pod przykryciem przez około 40 min., a następnie przez 10 minut bez przykrycia aby udka się zarumieniły.

Tagi:

sosy tarta