Sposób przygotowania:
Udka po gruzińsku
Umyte udka kurczaka posypujemy ziołową przyprawą do kurczaka. Na gorącym oleju podsmażamy kurczaka z obu stron. Następnie zdejmujemy udka z patelni i na tym samym oleju podsmażamy pokrojoną w półplasterki cebule. Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy do smaku papryką chilli, solą i pieprzem.
Wrzucamy liście laurowe i dokładamy ponownie udka kurczaka. Następnie dusimy wszystko pod przykryciem ok. 30 minut. Czosnek drobno siekamy i dokładamy do udek. Dusimy razem jeszcze ok. 10 minut.
Siekamy zieleninę i dodajemy przed samym końcem.
Wrzucamy liście laurowe i dokładamy ponownie udka kurczaka. Następnie dusimy wszystko pod przykryciem ok. 30 minut. Czosnek drobno siekamy i dokładamy do udek. Dusimy razem jeszcze ok. 10 minut.
Siekamy zieleninę i dodajemy przed samym końcem.
SylaUla
szynszyla